Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.
Ingrediente:
- 1,5 kg calcan,
- 3 linguri unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 200 g smantana,
- condimente: sare, piper.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se stropeste bine cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca cu o scobitoare, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele. ##END STEP##
##STEP##
Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Cand este fierbinte se pune tot atata faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte. ##END STEP##
Mod de servire:
Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan. Se serveste foarte fierbinte.
Dificultate: medie