Calcan prajit:

Reteta de calcan prajit nu are nevoie de un timp indelungat de pregatire.

Calcanul se prajeste singur sau impreuna cu ficatul sau care este foarte gustos. De la calcan se mai consuma si icrele care se prepara sub forma de salata, dupa ce in prealabil au fost sarate dupa gust si tinute astfel minim de 48 ore.

Ingrediente pentru calcanul prajit:

- calcan 1 kg,

- 100 g ulei,

- 2 linguri faina,

- sare,

- patrunjel verde.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se pune uleiul sa se infierbante. Se usuca pestele cu o carpa, se da prin faina si se prajeste pe ambele parti in uleiul fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cald, este bun insa si rece. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe o farfurie lunga, iar imprejur se pun frunze de patrunjel. ##END STEP##

Ponturi:

Calcanul se poate praji si in pesmet. Preparat pane, pestele se da prin faina, se inmoaie in oul in care se pune un praf de sare, iar inainte de prajire se da si prin pesmet.

Calcanul se poate servi cu sos de lamaie si iaurt.