Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.
Ingrediente pentru reteta cega la gratar:
- 2 kg cega,
- 2 linguri de unt,
- sare,
- lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg 2-3 pesti potriviti ca marime. ##END STEP##
##STEP##
Se curata si se spala, fara sa se rada solzii. ##END STEP##
##STEP##
Se despica in lung lasand totusi ambele jumatati de cega prinse intre ele. ##END STEP##
##STEP##
Se ung cu unt si se frig pe gratarul incins. ##END STEP##
##STEP##
Cand o parte este bine fripta se intoarce pe cealalta parte. (Nu trebuie intoarse de mai multe ori). ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se mai ung cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt gata se curata repede de solzi, pielea luandu-se usor cat sunt cegile fierbinti. ##END STEP##
Se servesc cu lamaie.