Cega la gratar

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.

Ingrediente pentru reteta cega la gratar:

- 2 kg cega,

- 2 linguri de unt,

- sare,

- lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg 2-3 pesti potriviti ca marime. ##END STEP##

##STEP##

Se curata si se spala, fara sa se rada solzii. ##END STEP##

##STEP##

Se despica in lung lasand totusi ambele jumatati de cega prinse intre ele. ##END STEP##

##STEP##

Se ung cu unt si se frig pe gratarul incins. ##END STEP##

##STEP##

Cand o parte este bine fripta se intoarce pe cealalta parte. (Nu trebuie intoarse de mai multe ori). ##END STEP##

##STEP##

Intre timp se mai ung cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata se curata repede de solzi, pielea luandu-se usor cat sunt cegile fierbinti. ##END STEP##

Se servesc cu lamaie.