Cega la gratar

Cega la gratar

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.

Ingrediente pentru reteta cega la gratar:

- 2 kg cega,

- 2 linguri de unt,

- sare,

- lamaie.

Mod de preparare:

1

Se aleg 2-3 pesti potriviti ca marime.

2

Se curata si se spala, fara sa se rada solzii.

3

Se despica in lung lasand totusi ambele jumatati de cega prinse intre ele.

4

Se ung cu unt si se frig pe gratarul incins.

5

Cand o parte este bine fripta se intoarce pe cealalta parte. (Nu trebuie intoarse de mai multe ori).

6

Intre timp se mai ung cu unt.

7

Cand sunt gata se curata repede de solzi, pielea luandu-se usor cat sunt cegile fierbinti.

Se servesc cu lamaie.

Etichete: cega, cega gratar, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor. O...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...
Cega este un soi de sturion asiatic, de dimensiuni mici in comparatie cu ceilalti pesti din clasa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare