Crap umplut cu orez

Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci!

Indiferent de combinatia aleasa, atata timp cat urmati etapele prepararii pestelui, reteta dumneavoastra va fi un succes total.

Noi va propunem o retea simplu de realizat din crap cu orez. Pentru aceasta reteta este necesar sa folositi un peste mai mare, de aproximativ 2 kg sau doi pesti mai mici de un kilogram, pentru ca umplutura sa nu fie indesata in interiorul pestelui.

Ingrediente:

- 1 crap de 2 kg sau 2 pesti de 1 kg fiecare

- 2 cepe mijlocii

- ½ ceasca de orez

- 25 g stafide

- 1 lingura de vin

- 2 linguri de ulei

- condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestele si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in ulei cepele taiate marunt, cu o ½ ceasca de orez spalat si ales. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga cate putina apa, pana ce incepe orezul sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare, piper, stafidele spalate si alese si se amesteca totul bine cu o lingura de vin alb. ##END STEP##

##STEP##

Se umple crapul pe la burta, nu prea plin, deoarece orezul se mai umfla la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se coase, ca sa nu curga umplutura. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o cratita lunga, cu putina apa cu sare si doua linguri de ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se unge si deasupra cu ulei si se da la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se tine la foc potrivit, cam o ora. Din cand in cand se mai unge cu sosul din cratita. ##END STEP##

Inainte de a servi crapul cu orez, se scot atele.