Cum se fileteaza un peste?

Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.

Si cum puteti face aceasta intr-un mod mai placut, decat sa-l aduceti acasa pentru a-l consuma la cina.

Iata cum se fileteaza un peste:

##STEP##

Prindeti un peste. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce pestele moare, scurgeti-l de sange, printr-o incizie sub branhii si puneti-l intr-o viviera, pentru ca sangele sa nu se scurga in partea comestibila a pestelui. ##END STEP##

##STEP##

Puneti pestele pe un ziar sau tocator. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de toate, va trebuie un cutit ascutit pentru filetat, care trebuie sa aiba lama subtire si flexibila. ##END STEP##

##STEP##

Faceti o incizie mica langa sira spinarii, pe o parte a pestelui. ##END STEP##

##STEP##

Taiati cu ajutorul cutitului de-a lungul sirei spinarii, pana la coada. ##END STEP##

##STEP##

Repetati procedeul pe partea opusa. ##END STEP##

##STEP##

La sfarsit, clatiti cu apa fileurile si puneti-le intr-o punga. ##END STEP##

Ponturi:

- Asigurati-va ca folositi un cutit ascutit si curat.

- Spalati-va pe maini inainte si curatati bine suprafata de lucru.

Atentie!

- Nu luati mai mult peste decat va trebuie. Dintr-un peste mare va ies doua fileuri mari.

- Aveti grija sa nu va taiati in cutitul ascutit.

Lucruri necesare:

Un cutit ascutit si multa precizie!