Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.
Si cum puteti face aceasta intr-un mod mai placut, decat sa-l aduceti acasa pentru a-l consuma la cina.
Iata cum se fileteaza un peste:
##STEP##
Prindeti un peste. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce pestele moare, scurgeti-l de sange, printr-o incizie sub branhii si puneti-l intr-o viviera, pentru ca sangele sa nu se scurga in partea comestibila a pestelui. ##END STEP##
##STEP##
Puneti pestele pe un ziar sau tocator. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de toate, va trebuie un cutit ascutit pentru filetat, care trebuie sa aiba lama subtire si flexibila. ##END STEP##
##STEP##
Faceti o incizie mica langa sira spinarii, pe o parte a pestelui. ##END STEP##
##STEP##
Taiati cu ajutorul cutitului de-a lungul sirei spinarii, pana la coada. ##END STEP##
##STEP##
Repetati procedeul pe partea opusa. ##END STEP##
##STEP##
La sfarsit, clatiti cu apa fileurile si puneti-le intr-o punga. ##END STEP##
Ponturi:
- Asigurati-va ca folositi un cutit ascutit si curat.
- Spalati-va pe maini inainte si curatati bine suprafata de lucru.
Atentie!
- Nu luati mai mult peste decat va trebuie. Dintr-un peste mare va ies doua fileuri mari.
- Aveti grija sa nu va taiati in cutitul ascutit.
Lucruri necesare:
Un cutit ascutit si multa precizie!