Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.
Daca prindeti un peste, sigur veti vrea sa va sarbatoriti reusita alaturi de familie.
Si cum puteti face aceasta intr-un mod mai placut, decat sa-l aduceti acasa pentru a-l consuma la cina.
Iata cum se fileteaza un peste:
Prindeti un peste.
Dupa ce pestele moare, scurgeti-l de sange, printr-o incizie sub branhii si puneti-l intr-o viviera, pentru ca sangele sa nu se scurga in partea comestibila a pestelui.
Puneti pestele pe un ziar sau tocator.
Inainte de toate, va trebuie un cutit ascutit pentru filetat, care trebuie sa aiba lama subtire si flexibila.
Faceti o incizie mica langa sira spinarii, pe o parte a pestelui.
Taiati cu ajutorul cutitului de-a lungul sirei spinarii, pana la coada.
Repetati procedeul pe partea opusa.
La sfarsit, clatiti cu apa fileurile si puneti-le intr-o punga.
Ponturi:
- Asigurati-va ca folositi un cutit ascutit si curat.
- Spalati-va pe maini inainte si curatati bine suprafata de lucru.
Atentie!
- Nu luati mai mult peste decat va trebuie. Dintr-un peste mare va ies doua fileuri mari.
- Aveti grija sa nu va taiati in cutitul ascutit.
Lucruri necesare:
Un cutit ascutit si multa precizie!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.