Ghiveci de crap la cuptor

Ghiveci de crap la cuptor

Pestele este gustos si sanatos atunci cand il asociezi cu legume diverse si il prepari la cuptor.

Chiar daca inainte de a fi dat la cuptor, unii bucatari il trec mai intai prin tigaie, noi va recomandam o varianta mai sanatoasa si cu mai putine calorii.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 3 linguri de ulei

- 1 ceapa

- radacinoase: un morcov, un patrunjel, o telina

- 2 linguri de bulion sau 4 rosii

- o mana de mazare

- o mana de fasole verde

- condimente: 5 boabe de piper, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata pestele, se taie in bucati, se da sare si se lasa sa stea pana se pregateste zarzavatul. Se aseaza intr-un vas de yena toate legumele pentru ghiveci dupa ce ati uns vasul cu putin ulei.

2

Ceapa se taie felii; morcovul rondele.

3

Se adauga un patrunjel si telina, taiate felii, apoi bulionul subtiat cu apa sau rosiile, mazarea, fasolea verde taiata in bucati, cateva boabe de piper.

4

Deasupra se pune pestele transat in bucati sau intreg, dupa preferinte, dar si in functie de marimea vasului si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor.

5

Mancarea trebuie sa fie scazuta; daca se observa insa ca scade prea tare si pestele nu este inca gata, se mai adauga putina apa.

Mod de servire

Ghiveciul de crap se serveste cald sau rece cu o mana de verdeata presarata deasupra pentru decor.

Etichete: crap, ghiveci, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare