Guvizi prajiti

Guvizii traiesc in Marea Neagra, dar se adapteaza cu usurinta si in apa dulce.

Acesti pesti de mici dimensiuni au carnea alba si dulce. Se consuma de regula prajiti, iar icrele lor sunt extraordinar de buna. Guvizii sunt niste pesti albiciosi, fara solzi si au carnea deschisa la culoare. Ei se mananca in intregime daca sunt bine prajiti pentru ca nu au multe oase.

Ingrediente:

- 1,500 kg guzivi,

- 2 linguri de malai (sau faina),

- 100g ulei pentru prajit,

- sare,

- frunze de patrunjel,

- lamaie sau usturoi pentru mujdei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestii, se spala si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa stea o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se usuca cu o carpa curata, se dau in malai sau faina si se prajesc in ulei incins in tigaie sau ceaun. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe farfurie, cu frunze de patrunjel. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc atat calzi, cat si reci cu lamaie sau cu mujdei de usturoi, dupa preferinte.