Mancare de crap cu sos

Crapul este un peste care poate fi preparat in fel si chip deoarece are carne gustoasa, iar oasele mari pot fi inlaturate cu usurinta.

Gustos si satios, acest peste cu spate de culoare inchisa si abdomen alb-galbui se gateste fiert, prajit, fript, afumat sau marinat. Noi va invitam sa testati in continuare o mancare de crap aromat cu sos, preparat ca la mama acasa.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 1 lingura de unt sau ulei

- 20 fire arpagic

- 1/2 lingura de faina

- 2 pahare vin rosu

- patrunjel verde

- foi de dafin

- 2 catei de usturoi

- condimente: piper, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata crapul, se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana ce se pregateste sosul. Se pune la foc intr-o cratita o lingura de unt sau ulei cu arpagicul curatat si oparit. ##END STEP##

##STEP##

Cand arpagicul incepe sa se ingalbeneasca, se pune faina. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca pe foc 5 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga vinul, patrunjelul verde, frunza de dafin si usturoiul pisat marunt. ##END STEP##

##STEP##

Pentru ca mirosul de usturoi sa nu fie tare (dupa gust), acesta se pune nesfaramat si se scoate inainte de a fi servit. Se lasa sa fiarba acoperit un sfert de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pestele cu un praf de piper, se lasa sa fiarba inabusit pina este gata. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cald. ##END STEP##

Aceeasi mancare se poate face din peste amestecat, de exemplu: lin, stiuca, tipar.