Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.
Iata o mancare de lin delicioasa cu ciuperci care poate fi servita cu un pahar de vin alb.
Ingrediente:
- 1,500 kg lin,
- 100 g unt topit,
- o lingura de faina,
- 100 g ciuperci,
- o ceapa,
- sare, piper,
- un pahar de vin,
- un galbenus.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. ##END STEP##
##STEP##
Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se usuca, se dau prin faina si se prajesc putin in unt infierbantat. ##END STEP##
##STEP##
Se inabusa separat in unt cateva ciuperci si ceapa taiata felii. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca pentru ca sa nu se arda. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita cu peste, se adauga sare, piper, vinul amestecat cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa fiarba pana cand pestele este gata. ##END STEP##
##STEP##
Se bate un galbenus de ou si se toarna in ultimele minute de fierbere. ##END STEP##