Nisetru prajit

Nisetru prajit

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.

Nisetrul se hraneste cu moluste, crustacei si pesti mici, iar de la el putem folosi atat carnea, cat si icrele. Un mod simplu de pregatire a acestui peste este nisetrul prajit.

Ingrediente:

- 1,5 kg nisetru,

- 100 g ulei,

- 2 linguri de faina,

- sare,

- lamaie.

Mod de preparare:

1

Se curata nisetrul si se taie felii.

2

Ca sa se curete bucata de nisetru usor se opareste pielea cu apa clocotita, apoi se rad solzii cu un cutit pana ramane pielea neteda.

3

Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se pune uleiul la inferbantat intr-o tigaie.

4

Se usuca pestele intr-o carpa curata si se prajeste pe o parte si pe alta.

5

Se serveste fierbinte cu o feliuta subtire de lamaie asezata pe fiecare bucata de peste si cu cartofii natur, ca si nisetrul la gratar.

Se poate praji si dat prin pesmet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si...
Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a...
Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare