Pastravi la gratar cu patrunjel si lamaie

Unii spun despre pastrav ca nu are un gust deosebit, dar preparat la gratar este imposibil sa nu iti placa.

Usor de preparat, pastravii la gratar cu patrunjel si lamaie sunt gata in doar cateva minute.

Ingrediente:

- 2 pastravi intregi eviscerati

- ulei de masline

- o legatura patrunjel

- sare, piper negru

- cateva bucatele mici de unt

- 2 lamai.

Mod de preparare:

##STEP##

Pastravii eviscerati se spala si se condimenteaza cu sare si piper. ##END STEP##

##STEP##

Pentru a-si lua aroma de la condimente se lasa o jumatate de ora in repaus. ##END STEP##

##STEP##

Apoi se ung cu unt sau ulei, se invelesc in hartie permanent sau hartie alba si se frig la gratar, la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata (dupa aproximativ 20 minute), se scot din hartie. ##END STEP##

Mod de servire:

Pastravii se scot pe un platou lung, se decoreaza cu patrunjel verde si felii de lamaie. Se servesc impreuna cu salata verde si o garnitura de cartofi natur.