Pastravi la gratar cu patrunjel si lamaie

Pastravi la gratar cu patrunjel si lamaie

Unii spun despre pastrav ca nu are un gust deosebit, dar preparat la gratar este imposibil sa nu iti placa.

Usor de preparat, pastravii la gratar cu patrunjel si lamaie sunt gata in doar cateva minute.

Ingrediente:

- 2 pastravi intregi eviscerati

- ulei de masline

- o legatura patrunjel

- sare, piper negru

- cateva bucatele mici de unt

- 2 lamai.

Mod de preparare:

1

Pastravii eviscerati se spala si se condimenteaza cu sare si piper.

2

Pentru a-si lua aroma de la condimente se lasa o jumatate de ora in repaus.

3

Apoi se ung cu unt sau ulei, se invelesc in hartie permanent sau hartie alba si se frig la gratar, la foc potrivit.

4

Cand sunt gata (dupa aproximativ 20 minute), se scot din hartie.

Mod de servire:

Pastravii se scot pe un platou lung, se decoreaza cu patrunjel verde si felii de lamaie. Se servesc impreuna cu salata verde si o garnitura de cartofi natur.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastravii prajiti au gust dulceag si se mananca fara dificultate daca inlaturati sira deoarece au putine oase. ...
Pastravii sunt pesti de apa dulce pe care ii poti gasi cu usurinta in stare proaspata la...
Una dintre retetele preferate ale romanilor sunt mititeii sau micii. Acestia sunt deliciosi la gratar daca stii...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare