Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.
Ingrediente:
- 1,5 kg peste,
- o lingura de faina,
- o lingura de unt,
- 2 cesti zeama,
- 2 linguri de branza rasa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Pentru aceasta reteta, similara cu sufleul de peste se intrebuinteaza orice soi de peste fiert, caruia i s-au scos cu grija oasele si pielita. Foarte bun este pestele slab, cum ar fi trunchi de cod sau merluciu care nu are oase. ##END STEP##
##STEP##
Pestele fiert se scurge bine de apa si cat este inca fierbinte, se curata de oase si de piele. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos alb obtinut dintr-o lingura de faina, una de unt si zeama in care a fiert pestele. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga in sos doua linguri de branza rasa pentru a-i defini aroma. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pestele intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra sosul in care puteti presara piper macinat (optional), branza rasa si putin unt proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor, la foc iute. Este gata indata ce prinde culoare. ##END STEP##
Grad de dificultate: usor.