Plachie de crap

O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap.

Aceasta reteta are la baza peste, ceapa, rosii, preparatul fiind asezonat cu cateva arome care sa ii desavarseasca gustul.

Despre plachia de crap, Radu Anton Roman spunea ca « e lucratura de targ valahicesc »

Ca sa iti iasa ca la carte, pentru aceasta reteta marinareasca trebuie sa alegi un crap proaspat, cu ochi limpezi si gura deschisa, carnea ferma si branhiile rosii, semne ca pestele a fost pescuit recent.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 3 linguri de ulei

- 3 cepe mijlocii

- 1 pahar de vin rosu

- 1 lingura de bulion

- 6 felii de lamaie

- 2 foi de dafin

-condimente : 5 boabe de piper, sare.

Mod de preparare :

##STEP##

Se curata pestele dupa ce a fost cantarit si spalat. ##END STEP##

##STEP##

Se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se pune uleiul sa se infierbante. ##END STEP##

##STEP##

Se usuca pestele cu o carpa, se da prin faina si se prajeste pe ambele parti in uleiul fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in ulei cepele taiate felii. ##END STEP##

##STEP##

Se sting cu vinul rosu, la care se adauga bulionul, lamaia, foile de dafin si piperul. ##END STEP##

##STEP##

Se pun atat pestele, cat si uleiul in care a fost prajit, trecut printr-o sita. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor sa fiarba inabusit, pana scade cat trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste rece. Plachia se poate pregati si cu pestele neprajit. ##END STEP##