Platica la cuptor

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Scos din meniu de majoritatea restaurantelor, platica este cel mai frumos peste de apa dulce in opinia pescarilor. La noi in tara platica traieste in Dunare si in lacurile de campie si ses.

Acest peste se prepara la fel ca si crapul, adica sub forma de plachie, saramura sau la cuptor cu legume. Noi va propunem o reteta de platica la cuptor usor de obtinut si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

- 1,5 kg platica,

- 3 linguri de ulei,

- 2 linguri de otet sau lamaie,

- sare, piper,

- o lingura de patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestele, se spala si se da sare. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta cateva linguri de ulei intr-o tava, se asaza pestele si se da la cuptor la foc mijlociu. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cam o ora. Din cand in cand se unge cu uleiul din tava. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se asaza pestele pe o farfurie. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna otetul in tava, se amesteca cu sosul ramas, se pune patrunjel tocat, se potriveste de sare si piper. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna sosulmpeste peste in farfurie si se serveste dupa ce s-a mai racorit. ##END STEP##