Platica la cuptor

Platica la cuptor

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Scos din meniu de majoritatea restaurantelor, platica este cel mai frumos peste de apa dulce in opinia pescarilor. La noi in tara platica traieste in Dunare si in lacurile de campie si ses.

Acest peste se prepara la fel ca si crapul, adica sub forma de plachie, saramura sau la cuptor cu legume. Noi va propunem o reteta de platica la cuptor usor de obtinut si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

- 1,5 kg platica,

- 3 linguri de ulei,

- 2 linguri de otet sau lamaie,

- sare, piper,

- o lingura de patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

1

Se curata pestele, se spala si se da sare. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora.

2

Se infierbanta cateva linguri de ulei intr-o tava, se asaza pestele si se da la cuptor la foc mijlociu.

3

Se tine cam o ora. Din cand in cand se unge cu uleiul din tava.

4

Cand este gata, se asaza pestele pe o farfurie.

5

Se toarna otetul in tava, se amesteca cu sosul ramas, se pune patrunjel tocat, se potriveste de sare si piper.

6

Se toarna sosulmpeste peste in farfurie si se serveste dupa ce s-a mai racorit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare