Rulade mici cu sardele

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina, usor de realizat.

Ingrediente:

- un kg carne de vaca,
- 6 sardele tip Lissa,
- frunze de patrunjel, 100 g slanina,
- o lingura de untura,
- o ceasca zeama de carne,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege carne macra de la pulpa si se taie in bucati potrivite ca pentru snitel. ##END STEP##

##STEP##

Se bat bine cu ciocanul de lemn fara sa le rupem. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se toaca marunt cateva sardele, dupa ce au fost bine spalate si curatite de oase si se amesteca cu patrunjel tocat fin. ##END STEP##

##STEP##

Se taie atatea felii subtiri de slanina cate rulade vrem sa facem. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza cate o felie de slanina peste o bucata de carne si deasupra se pune o lingurita de sardele tocate cu patrunjel. ##END STEP##

##STEP##

Se ruleaza carnea si se leaga cu putina ata, astfel ca aceasta sa poata fi usor scoasa inainte de a da la masa. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza ruladele una langa alta intr-o cratita, se prajesc putin cu untura, se toarna deasupra zeama de carne si se dau la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se tin cam o ora si jumatate si se urmezesc din cand in cand cu zeama de cratita. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata, se asaza pe farfurie, se scot si se toarna deasupra sosul degresat. ##END STEP##

Mod de servire:

Ruladele cu sardele se servesc cu garnitura de legume.