Salau umplut pe ceapa prajita

Chiar daca nu traiti in Delta Dunarii unde pestele proaspat se gaseste la discretie, este bine sa cautati pentru aceasta reteta salau proaspat, nu congelat.

Ingrediente salau umplut cu ceapa prajita:

- un salau proaspat de minim 1 kilogram,

- 2 felii de paine

- 1 ceapa mica pentru umplutura si 4 cepe mari pentru prajit

- 2 linguri de unt

- un ou

- condimente: sare, piper

- 25 grame stafide si putin zahar (facultativ).

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata salaul, se sareaza si se fac crestaturi pe spate adanci de ½ cm la departare de 2-3 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se face o umplutura din paine inmuiata in lapte si stoarsa bine cu o ceapa mica taiata marut si prajita, un ou, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Se umple salaul pe la burta si se coase cu 2-3 impunsaturi. Separat se taie celelalte cepe felii subtiri si se ingalbenesc in putin unt. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in tava in care vom pregati pestele. Deasupra se pun cateva bete de lemn astfel incat pestele sa nu stea direct pe ceapa, ci pe bete. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pestele, se unge bine cu unt si se da la cuptor; se tine vreo ora si se uda mereu cu zeama din cratita. Se scot atele inainte de a servi. Se asaza pe farfurie si imprejur se pune ceapa. ##END STEP##

##STEP##

Cine doreste si agreaza mancarurile mai dulci poate pune in umplutura cateva stafide si o lingurita de zahar. ##END STEP##

In loc de ceapa, puteti aseza pestele pe un pat de ciuperci.