Saramura de caras

Alaturi de saramura de crap si saramura de biban, un alt peste de apa dulce, numai bun de cosumat sub forma de saramura sau fript in tigaie este carasul.

Desi are foarte multe oase si trebuie mancat cu atentie, carasul are carnea dulce si gustoasa, motiv pentru care este foarte apreciat in arta culinara.

Iata cum se prepara saramura de caras.

Ingrediente:

- 1,500 kg caras,

- sare,

- 1 lingurita de boia.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestele, se rade de solzi. ##END STEP##

##STEP##

Se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. ##END STEP##

##STEP##

Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. ##END STEP##

##STEP##

Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. ##END STEP##

Saramura de caras, asemeni celorlalte preparate din peste gatite similar se serveste rece cu mamaliga.