Scrumbii prajite la tigaie

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm.

Acesti pesti traiesc inclusiv in Marea Neagra, ei depunandu-si icrele in apele reci din Norvegia si Islanda.

Scrumbia este un peste gras, care se prepara prajit la tigaie in doar cateva minute.

Ingrediente:

- 1,5 kg scrumbii,

- 1 lingura de ulei,

- ½ lamaie,

- frunza de patrunjel.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata scumbiile, se taie in doua in lung si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se incinge bine tigaia pe foc, fara unt si fara ulei, deoarece scumbriile fiind grase lasa ele singure grasime. ##END STEP##

##STEP##

Se usuca bine intr-o carpa curata, se ung cu putin ulei se pun apoi in tigaia incinsa si se prajesc pe o parte si pe alta. ##END STEP##

Mod de servire:

Se asaza pe o farfurie lunga cu garnitura de felii de lamaie si frunze de patrunjel. Pentru ca scrumbia este peste gras, se serveste cu lamaie si eventual cu garnitura de legume (cartofi natur, legume mexicane).

La fel de gustoase sunt scrumbiile prajite la tigaie cu mujdei de usturoi si mamaliga.