Scrumbii rasol

Scrumbii rasol

Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.

Apreciate pentru gustul lor deosebit, scrumbiile  se fierb cu legume, exact in acelasi mod ca si pastravii rasol.

Ingrediente pentru scrumbiile rasol:

- scrumbii cam 1,5 kg,

- ceapa, zarzavat de supa,

- un paharel de otet,

- 2 l apa,

- o frunza de dafin,

- condimente: sare, 5 boabe piper.

Mod de preparare:

1


Se curata scrumbiile de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert.

2

Se curata inauntru si se spala. In vasul special de fiert pestele, se fierb legumele. Taiati un morcov felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper.

3

Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb.

4

Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 - 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei.

5

Acest otet se poate adauga apoi la fiert. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa.

6

In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins  brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface. Numai atunci cand exista o indoiala asupra  prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita.

7

Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui. Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor.

Mod de preparare:

Pestele rasol servit rece se lasa sa se raceasca in apa. Se taie felii, se orneaza cu patrunjel verde tocat si se pun de jur impreujur pestelui legume.

Optional scrumbiile rasol se servesc cu sos de maioneza si un pahar de Feteasca alba.

Etichete: scrumbii, rasol, peste, scrumbie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase. Acest...
Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna....
Crapul este unul dintre cei mai apreciati pesti de apa dulce. Faptul ca nu are oase, iar...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare