Stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume

Stiuca este un peste rapitor, asemeni salaului si se poate gati in diverse moduri: fiarta, la cuptor, cu diverse umpluturi, asezata pe pat de legume sau sub forma de budinca.

Noi va propunem stiuca fiarta, umpluta si asezonata cu legume. Pentru aceasta reteta cu stiuca este nevoie de peste  proaspat, dar si de putina indemanare atunci cand vine vorba de sectionarea pestelui.

Ingrediente:

- O stiuca de 1 kg,

- o felie de paine,

- 1 lingura de lapte,

- 1/2 ceasca ulei,

- 2 oua,

- foi de patrunjel,

- sare, piper.

- legume:1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mijlocii,

- 2 l apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. ##END STEP##

##STEP##

Cine este indemanatic face o simpla taietura pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap. Se poate insa taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors. Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc. ##END STEP##

##STEP##

Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, zarzavat si cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba. ##END STEP##

Mod de servire:

Se asaza pe un platou si se toarna deasupra putina zeama strecurata. Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti. Se serveste rece, cu garnitura de legume si stropita cu suc de lamaie, sau calda cu sos de unt.