Stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume

Stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume

Stiuca este un peste rapitor, asemeni salaului si se poate gati in diverse moduri: fiarta, la cuptor, cu diverse umpluturi, asezata pe pat de legume sau sub forma de budinca.

Noi va propunem stiuca fiarta, umpluta si asezonata cu legume. Pentru aceasta reteta cu stiuca este nevoie de peste  proaspat, dar si de putina indemanare atunci cand vine vorba de sectionarea pestelui.

Ingrediente:

- O stiuca de 1 kg,

- o felie de paine,

- 1 lingura de lapte,

- 1/2 ceasca ulei,

- 2 oua,

- foi de patrunjel,

- sare, piper.

- legume:1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mijlocii,

- 2 l apa.

Mod de preparare:

1

Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga.

2

Cine este indemanatic face o simpla taietura pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap. Se poate insa taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte.

3

Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors. Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare.

4

Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa. Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc.

5

Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, zarzavat si cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba.

Mod de servire:

Se asaza pe un platou si se toarna deasupra putina zeama strecurata. Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti. Se serveste rece, cu garnitura de legume si stropita cu suc de lamaie, sau calda cu sos de unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multa lume se intreaba ce peste sa aleaga dintre cel salbatic si cel de crescatorie. In timp...
Salaul este cel mai important peste rapitor de apa dulce dupa stiuca. El poate fi intalnit in...
Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare