Sufleu de peste

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Pentru prepararea acestui antreu se poate folosi orice tip de peste, inclusv o cutie de sardine. Daca alegeti alt peste, aveti grija sa fie proaspat cu oase mai putine, ca sa poata fi dezosat usor.

Ingrediente:

- 750 g peste fiert,

- 2 linguri de unt,

- ½ lingura de faina,

- 4 oua

- o lingura de branza rasa.

Mod de preparare:

##STEP##

Pestelui spalat si dezosat i se indeparteaza pielea, dupa care se taie in bucati mici si se amesteca cu untul inmuiat. ##END STEP##

##STEP##

Separat se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca buna de lapte. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa dea cateva clocote, fara ca sa se ingroase. ##END STEP##

Se da la o parte, se amesteca cu pestele si se pune o lingura de unt proaspat; se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a mai racorit, se adauga 4 galbenusuri puse pe rand si la urma cele 4 albusuri facute spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se unge bine cu unt o forma de piatra rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia si se presara branza rasa. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor, la foc potrivit. Este gata in ¾ de ora si sufleul trebuie sa fie frumos crescut. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste in forma, garnisit cu felii de lamaie si frunze de patrunjel sau cu sos de rosii, dupa preferinte.

Grad de dificultate: usor.