Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.
Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.
Pentru prepararea acestui antreu se poate folosi orice tip de peste, inclusv o cutie de sardine. Daca alegeti alt peste, aveti grija sa fie proaspat cu oase mai putine, ca sa poata fi dezosat usor.
Ingrediente:
- 750 g peste fiert,
- 2 linguri de unt,
- ½ lingura de faina,
- 4 oua
- o lingura de branza rasa.
Mod de preparare:
Pestelui spalat si dezosat i se indeparteaza pielea, dupa care se taie in bucati mici si se amesteca cu untul inmuiat.
Separat se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca buna de lapte.
Se lasa sa dea cateva clocote, fara ca sa se ingroase.
Se da la o parte, se amesteca cu pestele si se pune o lingura de unt proaspat; se potriveste de sare.
Dupa ce s-a mai racorit, se adauga 4 galbenusuri puse pe rand si la urma cele 4 albusuri facute spuma.
Se unge bine cu unt o forma de piatra rezistenta la foc.
Se toarna compozitia si se presara branza rasa.
Se da la cuptor, la foc potrivit. Este gata in ¾ de ora si sufleul trebuie sa fie frumos crescut.
Mod de servire:
Se serveste in forma, garnisit cu felii de lamaie si frunze de patrunjel sau cu sos de rosii, dupa preferinte.
Grad de dificultate: usor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.