Sufleu de peste

Sufleu de peste

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Pentru prepararea acestui antreu se poate folosi orice tip de peste, inclusv o cutie de sardine. Daca alegeti alt peste, aveti grija sa fie proaspat cu oase mai putine, ca sa poata fi dezosat usor.

Ingrediente:

- 750 g peste fiert,

- 2 linguri de unt,

- ½ lingura de faina,

- 4 oua

- o lingura de branza rasa.

Mod de preparare:

1

Pestelui spalat si dezosat i se indeparteaza pielea, dupa care se taie in bucati mici si se amesteca cu untul inmuiat.

2

Separat se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca buna de lapte.

3

Se lasa sa dea cateva clocote, fara ca sa se ingroase.

Se da la o parte, se amesteca cu pestele si se pune o lingura de unt proaspat; se potriveste de sare.

4

Dupa ce s-a mai racorit, se adauga 4 galbenusuri puse pe rand si la urma cele 4 albusuri facute spuma.

5

Se unge bine cu unt o forma de piatra rezistenta la foc.

6

Se toarna compozitia si se presara branza rasa.

7

Se da la cuptor, la foc potrivit. Este gata in ¾ de ora si sufleul trebuie sa fie frumos crescut.

Mod de servire:

Se serveste in forma, garnisit cu felii de lamaie si frunze de patrunjel sau cu sos de rosii, dupa preferinte.

Grad de dificultate: usor.

Etichete: sufleu, peste, sos alb

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor...
Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare