Cum sa faci biban de mare la cuptor

Cum sa faci biban de mare la cuptor

Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il prepari prajit sau fiert? Ti-am pregatit, azi, o reteta speciala: biban de mare la cuptor! Mai mult, vei pregati pestele impreuna cu garnitura, scutind si ceva timp pretios! 

Biban de mare la cuptor. Ingrediente de baza:

- un kilogram de biban de mare(poti pregati reteta cu pestele preferat)

- o lingurita de sare;

Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru garnitura:

- 150 grame de ceapa;

- 150 grame de morcov;

- 300 grame de ardei dulce(galben/rosu);

- 600 grame de cartofi;

- o jumatate de lingurita de sare;

- un sfert de lingurita de coriandru macinat;

- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;

- un sfert de lingurita de amestec de piper macinat;

- o jumatate de lingurita de ierburi provensale;

Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru sos:

- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- o lingurita de boia de ardei dulce;

- o jumatate de lingurita de condiment de peste;

- o jumatate de lingurita de ierburi provensale.

Biban de mare la cuptor. Mod de preparare:

- spala bibanul;

- usuca bibanul cu ajutorul unor prosoape de hartie;

- portioneaza pestele si pune-l intr-o punga de plastic;

- adauga sare in punga;

- leaga punga la gura si agit-o pentru a ca sarea sa patrunda in peste;

- lasa punga deoparte circa 25 minute;

- in acest timp, pregastete legumele pentru garnitura;

- decojeste legumele;

- taie ceapa in jumatati de rondele;

- taie morocovul in fasii;

- pune ceapa si morocovul taiate la baza formei de copt si raspandeste-le uniform.

- amesteca mirodeniile pentru legume, intr-un alt castron;

- presara putin din acest amestec peste stratul de legume din forma de copt;

- taie ardeii in forma de jumatati de rondele;

- adauga ardeii in forma ca al doilea strat de legume;

- da ardeii cu putin amestec de mirodenii;

- taie cartofii in rondele subtiri;

- aliniaza rondelele de cartofi peste legumele din forma;

- presara cartofii cu amestec de mirodenii.

- prepara sosul pentru peste: iincorporeaza uleiul, boiaua de ardei dulce, condimentele pentru peste si ierburile provensale intr-un recipient potrivit;

- scoate pestele din punga. Vei inmuia fiecare bucatica in sosul obtinut mai devreme;

- aseaza pestele peste cartofi din forma de copt;

- toarna sosul ce ramana(daca ramane) peste peste;

- da forma la cuptorul preincalzit pana la 190 grade, pentru 50-55 minute/ pana cand cartofii vor fi gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Peste la cuptor cu ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum...
Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului. Din acest...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare