Biban de mare la cuptor. Ingrediente de baza:
- un kilogram de biban de mare(poti pregati reteta cu pestele preferat)
- o lingurita de sare;
Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru garnitura:
- 150 grame de ceapa;
- 150 grame de morcov;
- 300 grame de ardei dulce(galben/rosu);
- 600 grame de cartofi;
- o jumatate de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de coriandru macinat;
- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
- un sfert de lingurita de amestec de piper macinat;
- o jumatate de lingurita de ierburi provensale;
Biban de mare la cuptor. Ingrediente pentru sos:
- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- o jumatate de lingurita de condiment de peste;
- o jumatate de lingurita de ierburi provensale.
Biban de mare la cuptor. Mod de preparare:
- spala bibanul;
- usuca bibanul cu ajutorul unor prosoape de hartie;
- portioneaza pestele si pune-l intr-o punga de plastic;
- adauga sare in punga;
- leaga punga la gura si agit-o pentru a ca sarea sa patrunda in peste;
- lasa punga deoparte circa 25 minute;
- in acest timp, pregastete legumele pentru garnitura;
- decojeste legumele;
- taie ceapa in jumatati de rondele;
- taie morocovul in fasii;
- pune ceapa si morocovul taiate la baza formei de copt si raspandeste-le uniform.
- amesteca mirodeniile pentru legume, intr-un alt castron;
- presara putin din acest amestec peste stratul de legume din forma de copt;
- taie ardeii in forma de jumatati de rondele;
- adauga ardeii in forma ca al doilea strat de legume;
- da ardeii cu putin amestec de mirodenii;
- taie cartofii in rondele subtiri;
- aliniaza rondelele de cartofi peste legumele din forma;
- presara cartofii cu amestec de mirodenii.
- prepara sosul pentru peste: iincorporeaza uleiul, boiaua de ardei dulce, condimentele pentru peste si ierburile provensale intr-un recipient potrivit;
- scoate pestele din punga. Vei inmuia fiecare bucatica in sosul obtinut mai devreme;
- aseaza pestele peste cartofi din forma de copt;
- toarna sosul ce ramana(daca ramane) peste peste;
- da forma la cuptorul preincalzit pana la 190 grade, pentru 50-55 minute/ pana cand cartofii vor fi gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Peste la cuptor cu ciuperci