Cum sa faci biban la cuptor cu lamaie si cartofi

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 100 ml de vin alb;

- 4 bibani de mare;

- 4 cartofi;

- 2 lamai;

- 100 ml de ulei;

- 4 lingurite de unt;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- curata si spala bibanii.

- unge pestele cu ulei si presara-l cu sare si piper.

- in interiorul fiecarui peste pune cate o lingurita de unt.

- presara piper si in interior.

- pune bibanii in tava, adauga cartofii taiati cuburi si o lamaie taiata rondele.

- stropeste amestecul cu vin alb.

- baga amestecul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora(fom moderat).

- serveste bibanii stropiti cu suc de lamaie.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari pestele. Aceasta reteta evreiasca e minunata