Cum sa faci midii in sos de vin si sofran

Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza de peste si fructe de mare. Din ultima categorie, iti prezentam, astazi, reteta pentru midii in sos de vin si sofran. Iti garantam ca o sa iasa o delicatese!

Ingrediente:

- un kg de midii;

- 200 ml de vin alb;

- o legatura de patrunjel;

- o ceapa medie tocata marunt;

- 2 catei de usturoi tocat marunt;

- 60 g de unt;

- 50 ml de supa de legume;

- 2 g de sofran;

- 200 ml de smantana pentru gatit;

- 2 galbenusuri de ou;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- spala foarte bine midiile sub jet de apa rece.

- pune midiile la fiert in apa si 100 ml vin alb, astfel incat sa fie acoperite. Deasupra presara patrunjel verde (pastreaza cateva frunze pentru decorul final).

- pune capacul si lasa midiile sa fiarba 5 minute la foc mare.

- scoate midiile din apa, desfa-le si pastreaza jumatatilein care raman midiile. Le vei aranja intr-un vas si le vei lasa la caldura mica, constanta, putin, pana pregatesti sosul.

- pune ceapa la calit in untul topit. cand aceasta este scticloasa si moale adauga usturoiul tocat.

- caleste putin usturoiul, apoi stinge cu vin si supa de legume si adauga sofranul.

- lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga galbenusurile batute cu smantana.

- lasa sosul pe foc inca 1 minut), apoi il turnam peste midii.

- presara peste midii patrunjel verde proaspat tocat si serveste-le calde.

Pofta buna!