Ingrediente:
- un kg de midii;
- 200 ml de vin alb;
- o legatura de patrunjel;
- o ceapa medie tocata marunt;
- 2 catei de usturoi tocat marunt;
- 60 g de unt;
- 50 ml de supa de legume;
- 2 g de sofran;
- 200 ml de smantana pentru gatit;
- 2 galbenusuri de ou;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- spala foarte bine midiile sub jet de apa rece.
- pune midiile la fiert in apa si 100 ml vin alb, astfel incat sa fie acoperite. Deasupra presara patrunjel verde (pastreaza cateva frunze pentru decorul final).
- pune capacul si lasa midiile sa fiarba 5 minute la foc mare.
- scoate midiile din apa, desfa-le si pastreaza jumatatilein care raman midiile. Le vei aranja intr-un vas si le vei lasa la caldura mica, constanta, putin, pana pregatesti sosul.
- pune ceapa la calit in untul topit. cand aceasta este scticloasa si moale adauga usturoiul tocat.
- caleste putin usturoiul, apoi stinge cu vin si supa de legume si adauga sofranul.
- lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga galbenusurile batute cu smantana.
- lasa sosul pe foc inca 1 minut), apoi il turnam peste midii.
- presara peste midii patrunjel verde proaspat tocat si serveste-le calde.
Pofta buna!