Cum sa faci midii in sos de vin si sofran

Cum sa faci midii in sos de vin si sofran

Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza de peste si fructe de mare. Din ultima categorie, iti prezentam, astazi, reteta pentru midii in sos de vin si sofran. Iti garantam ca o sa iasa o delicatese!

Ingrediente:

- un kg de midii;

- 200 ml de vin alb;

- o legatura de patrunjel;

- o ceapa medie tocata marunt;

- 2 catei de usturoi tocat marunt;

- 60 g de unt;

- 50 ml de supa de legume;

- 2 g de sofran;

- 200 ml de smantana pentru gatit;

- 2 galbenusuri de ou;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- spala foarte bine midiile sub jet de apa rece.

- pune midiile la fiert in apa si 100 ml vin alb, astfel incat sa fie acoperite. Deasupra presara patrunjel verde (pastreaza cateva frunze pentru decorul final).

- pune capacul si lasa midiile sa fiarba 5 minute la foc mare.

- scoate midiile din apa, desfa-le si pastreaza jumatatilein care raman midiile. Le vei aranja intr-un vas si le vei lasa la caldura mica, constanta, putin, pana pregatesti sosul.

- pune ceapa la calit in untul topit. cand aceasta este scticloasa si moale adauga usturoiul tocat.

- caleste putin usturoiul, apoi stinge cu vin si supa de legume si adauga sofranul.

- lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga galbenusurile batute cu smantana.

- lasa sosul pe foc inca 1 minut), apoi il turnam peste midii.

- presara peste midii patrunjel verde proaspat tocat si serveste-le calde.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea...
Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare. Din categoria fructelor...
Midiile sunt niste fructe de mare, alaturi de raci, scoici sau calamari, iar “tratate” pescareste pe litoral...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare