Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor!

Cum sa faci peste la tigaie. Iese ca la cuptor!

Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica reteta de mai jos, vei obtine un peste moale, foarte gustos si aromat. Nu vei regreta ca ai ales acest mod de gatire a pestelui preferat!

Peste la tigaie. Ingrediente:

- 2 cepe mari;

- 5/6 catei de usturoi;

- 2 rosii;

- un ardei dulce mare;

- 800 grame de peste;

- o lingurita de condiment uscat pentru peste;

- o lingurita de amestec de chimen si rozmarin uscat;

- sare, dupa gust;

- un praf de zahar;

- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 60-70 grame de unt.

Peste la tigaie. Mod de preparare:

- taie ceapa in forma de jumatati de rondele;

- imprastie ceapa pe fundul unei tigai uscate(sa fie suficient de adanca);

- adauga usturoiul taiat marunt peste ceapa;

- taie rosiile in forma de rondele si adauga-le peste;

- presara putin zahar peste rosii;

- adauga si ardeii taiati in forma de fasii;

- presara un praf de sare peste ardei;

- sareaza pestele dupa cum doresti;

- pune pestele peste patul de legume;

- presara pestele cu piper negru macinat si condimente dupa gust;

- stropeste pestele cu un pic de ulei vegetal si adauga untul taiat in forma de cubulete;

- toarna apa in tigaie;

- pune tigaia la foc mic si acoper-o cu un capac;

- lasa pestele sa se pregateasca pe patul de legume o jumatate de ora;

- opreste focul si lasa pestele sa se odihneasca circa 10 minute;

- consuma pestele alaturi de garnitura preferata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa gatesti peste congelat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti....
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare