Cum sa faci rulada de scrumbie

Cum sa faci rulada de scrumbie

Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!

Rulada de scrumbie. Ingrediente:

- 2 scrumbii;

- 2 morcovi;

- o ceapa;

- 6 oua de prepelita;

- cateva fire/ 10 grame de patrunjel;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- condimente pentru peste, dupa gust;

- 3 lingurite de usturoi granulat;

- 15 grame de gelatina pudra rapid dizolvabila;

Rulada de scrumbie. Mod de preparare:

- spala pestele;

- usuca peste in prospae de hartie;

- despica pestele de la coada spre cap, in linie dreapta;

- da la o parte inotatoarele si maruntaiele;

- elimina coloana vertebrala;

- spala iar pestele sub jet de apa rece;

- indeparteaza toate oasele mici, folosind o penseta;

- toaca o ceapa cat poti de marunt;

- caleste ceapa intr-o tigaie incinsa cu ulei(trebuie sa devina aurie);

- muta ceapa intr-un castron si las-o la racit;

- pune o folie alimentara pe suprafata de lucru si aranjeaza pestele pe ea putin suprapus unul peste altul;

- condimenteaza scrumbia cu putina sare, piper negru macinat, condimente pentru peste, usturoi granulat si gelatina dizolvabila.

- asaza peste peste morcovul dat inainte prin razatoare. Distribuie morcovul cat poti de uniform;

- presara usturoi tocat deasupra pestelui;

- fierbe ouale de prepelita si lasa-le la racit;

- condimenteaza cu putina sare si aranjeaza ceapa prajita;

- presara acum usturoi granulat si gelatina. Pe margine pune ouale de prepelita fierte;

- ruleaza scrumbia cu atentie astfel incat sa fie cat mai compacta;

- infoliaza ruloul in 2-3 straturi;

- transfera pestele intr-o punga;

- leaga punga bine la gura;

- muta punga intr-o cratita cu capac si fierbe pestele pentru jumatate de ora;

- scoate scrumbia din cratita si mut-o intr-un vas potrivit;

- pune un tocator peste rulada, iar deasupra, o greutate( o sticla plina cu apa, sa zicem);

- introdu pestele la frigider peste noapte;

- indeparteaza foliile si taie rulada in felii, dupa propria estetica;

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Scrumbii prajite la tigaie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi...
Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm. Acesti pesti traiesc inclusiv...
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare