Cum sa faci salau cu legume

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Ingrediente:

- 1 kilogram de salau;

- un morcov;

- un patrunjel radacina;

- o ceapa;

- 4 cartofi;

- 2 oua;

- o lingura de smantina;

- unt;

- o lingurita faina;

- patrunjel tocat;

- sare;

- zeama de lamaie;

- sfecla rosie.

Mod de preparare:

- curata, spala si pune la fiert pestele, impreuna cu morcovul, ceapa si patrunjelul.

- cand e fiert, lasa-l sa se raceasca putin in zeama, apoi scoate-l si curata-l de oase.

- asaza pestele pe o farfurie si stropeste-l cu zeama de lamaie.

- scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele

- in aceeasi zeama pune la fiert cartofii.

- dupa ce fierb, taie cartofii cuburi.

- prajeste intr-o cratita untul cu faina si stinge amestecul cu o ceasca de zeama de peste.

- lasa amestecul sa mai dea in cateva clocote, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi adauga galbenusurile frecate cu smantana.

-trage cratita de pe foc, pune in ea cartofii taiati cuburi, sarea si amesteca.

- toarna, apoi, amestecul peste salau, iar deasupra pune putin patrunjel tocat.

- in jurul pestelui, asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.

Pofta buna!