Somon roz la cuptor. Ingrediente:
- un kg de somon roz;
- 50 mililitri de ulei de floarea-soarelui;
- o lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper negru macinat;
- o jumatate de lingurita de condimente pentru peste;
- o lamaie;
- 2 cepe de marime medie;
- 3 crengute de patrunjel
- 3 crengute de marar;
- 50 grame de unt;
- 4 rosii medii/3 rosii mari.
Somon roz la cuptor. Mod de preparare:
- curata pestele, spala-l bine si sterge-l bine cu prosoape de hartie;
- cresteaza pestele in cateva locuri, folosind un cutit bine ascutit;
- toarna uleiul vegetal, sarea, piperul negru macinat si condimentele pentru peste intr-un castronas si amesteca. Adauga sucul de la o treime de lamaie, iar pe restul tai-o in felii subtiri.
- pune pestele intr-o forma de copt;
- toarna sosul peste somon;
- maseaza pestele pe ambele parti;
- acopera pestele cu folie alimentara si lasa-lla marinat pentru jumatate de ora;
- in acest interval de timp, cdecojeste ceapa si tai-o in rondele mai groase;
- taie rosiile in jumatati;
- introdu crengutele de patrunjel si de marar in interiorul somonului.
- tapeteaza o tava cu staniol;
- aliniaza la baza tavii un pat din rondele de ceapa si felii de lamaie;
- pune peste acest strat pestele, apoi adauga rosiile in parti;
- asezoneaza cu sare si piper negru macinat, dupa gust;
- adauga cuntul uniform peste peste(in cubuleste);
- acopera preparatul cu staniol si introud tava la cuptor;
- gateste pestele circa 35 minute la 200 grade Celsius;
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari un aperitiv cu somon