Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.
Ingrediente:
- 500 grame de sprot;
- 200 grame de malai;
- ulei de floarea soarelui(pentru prajit);
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- spala pestisorii la jet;
- indeparteaza capul si intestinul, daca doresti. Unii prefera sa consume sprotul necuratat;
- dupa curatare, treci, din nou, pestele prin jet de apa rece;
- apoi, il vei tavali prin malai, astfel incat sa il acoperi peste tot;
- prajeste pestisorii in baie de ulei la foc iute pana ce devin crocanti. Incinge bine uleiul inainte;
Sprotul prajit se va servi cu mamaliguta calda, cu mujdei de usturoi sau cu muraturi! Dupa aceeasi reteta se fac si hamsiile prajite!
Pofta buna!