Cum sa faci SPROT prajit

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Ingrediente:

- 500 grame de sprot;

- 200 grame de malai;

- ulei de floarea soarelui(pentru prajit);

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala pestisorii la jet;

- indeparteaza capul si intestinul, daca doresti. Unii prefera sa consume sprotul necuratat;

- dupa curatare, treci, din nou, pestele prin jet de apa rece;

- apoi, il vei tavali prin malai, astfel incat sa il acoperi peste tot;

- prajeste pestisorii in baie de ulei la foc iute pana ce devin crocanti. Incinge bine uleiul inainte;

Sprotul prajit se va servi cu mamaliguta calda, cu mujdei de usturoi sau cu muraturi! Dupa aceeasi reteta se fac si hamsiile prajite!

Pofta buna!