Cum sa prepari macrou la borcan

Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!

Macrou la borcan. Ingrediente pentru doua borcane de 700 mililitri:

- 3 pesti;

- o ceapa;

- 3 foi de dafin;

- 3 boabe de ienibahar;

- 6-7 boabe de piper negru;

- o lingurita de sare neiodata;

- 1,5 litri de apa.

- un sfert de lingurita de sare neiodata in fiecare borcan;

- 2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui in fiecare borcan.

Macrou la borcan. Mod de preparare:

- curata macrourile. Elimina maruntaiele si pelicula neagra din interior;

- indeparteaza capetele, aripioarele si cozile;

- spala pestii;

- taie macrourile in bucatele;

- spala bine borcanele si sterilizeaza-le(recomandam folosirea bicarbonatului de sodiu);

- aseaza bucatelele de peste in cele doua borcane;

- adauga sarea si uleiul rafinat de floarea-soarelui in borcane;

- intr-o cratita pune capetele de peste, cozile de peste, ceapa taiata in jumatate (cu tot cu coaja), sarea, boabele de piper negru si ienibahar, foile de dafin si apa;

- fierbe amestecul pentru trei sferturi de ceas, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot;

- lasa amestecul(va fi ca o supa) la racit;

- strecoara amestecul printr-un tifon(se va limpezi);

- toarna supa in borcane pana le umpli;

- pune capace sterilizate borcanelor si inchide-le ermetic;

- tapeteaza o cratita inalta cu o carpa curata, apoi pune cele doua borcane in cratita;

- toarna apa calda in cratita, astfel incat sa acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor cu ea;

- fierbe borcanele timp de 5 ore din momentul clocotirii apei, pe foc mic, cu capac pe cratita;

- scoate borcanele cu grija sin apa si acopera-le cu o haina groasa/patura;

- lasa conservele sa se raceasca la temepratura camerei;

- muta macroul la borcan in frigider sau in beci/pivnita.

Citeste si: Cum sa preprari macrou la gratar