Cum sa prepari macrou la borcan

Cum sa prepari macrou la borcan

Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!

Macrou la borcan. Ingrediente pentru doua borcane de 700 mililitri:

- 3 pesti;

- o ceapa;

- 3 foi de dafin;

- 3 boabe de ienibahar;

- 6-7 boabe de piper negru;

- o lingurita de sare neiodata;

- 1,5 litri de apa.

- un sfert de lingurita de sare neiodata in fiecare borcan;

- 2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui in fiecare borcan.

Macrou la borcan. Mod de preparare:

- curata macrourile. Elimina maruntaiele si pelicula neagra din interior;

- indeparteaza capetele, aripioarele si cozile;

- spala pestii;

- taie macrourile in bucatele;

- spala bine borcanele si sterilizeaza-le(recomandam folosirea bicarbonatului de sodiu);

- aseaza bucatelele de peste in cele doua borcane;

- adauga sarea si uleiul rafinat de floarea-soarelui in borcane;

- intr-o cratita pune capetele de peste, cozile de peste, ceapa taiata in jumatate (cu tot cu coaja), sarea, boabele de piper negru si ienibahar, foile de dafin si apa;

- fierbe amestecul pentru trei sferturi de ceas, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot;

- lasa amestecul(va fi ca o supa) la racit;

- strecoara amestecul printr-un tifon(se va limpezi);

- toarna supa in borcane pana le umpli;

- pune capace sterilizate borcanelor si inchide-le ermetic;

- tapeteaza o cratita inalta cu o carpa curata, apoi pune cele doua borcane in cratita;

- toarna apa calda in cratita, astfel incat sa acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor cu ea;

- fierbe borcanele timp de 5 ore din momentul clocotirii apei, pe foc mic, cu capac pe cratita;

- scoate borcanele cu grija sin apa si acopera-le cu o haina groasa/patura;

- lasa conservele sa se raceasca la temepratura camerei;

- muta macroul la borcan in frigider sau in beci/pivnita.

Citeste si: Cum sa preprari macrou la gratar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare