Cum sa preprari macrou la gratar

Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura prea mult pregatirea? Te ajutam cu o reteta simpla, la indemna oricui, care le va oferi celor dragi un gust rafinat. Este vorba despre macrou la gratar.

Ingrediente:

- 3 bucati de macrou;

- o capatana de usturoi;

- ulei;

- o ceapa;

- 6 felii de lamaie;

- 3 frunze de dafin;

- piper boabe si sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala doi pesti si curata-i.

- unge pestii cu putin ulei si in interior pune cate o foaie de dafin, piper boabe si putina ceapa taiata marunt si calita.

- pune pestele pe gratarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Daca utilizezi gratarul cuptorului, infasoara macroul intr-o folie de aluminiu.

- pune pestii pe un platou, cand sunt aproape gata.

- prepara mujdei intr-un castron mic. Piseaza cateii de usturoi si amesteca-i cu ulei si sare. Toarna putina apa, pana cand amestecul devine consistent, apoi lasa mujdeiul sa prinda gust, timp de 4-5 minute.

- presara mujdeiul pe intreaga suprafata a macroului.

- pe fiecare peste, aseaza cate doua felii de lamaie.

- baga macroul la cuptor pentru inca 5-10 minute.

- serveste pestele cu mamaliga.

Spor la treaba si pofta buna!