Cum sa decongelezi somonul

Cum sa decongelezi somonul

Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific, dar care urca pentru a se reproduce in apa dulce. Acest peste contine multe substante nutritive, cum ar fi omega-3 si vitamina D. Somonul poate fi preparat la gratar sau prajit. Este foarte gustos, mai ales daca este consumat dupa capturare sau dupa cumparare. Azi, te invatam cum sa decongelezi, eficient, somonul.

Cum sa decongelezi somonul. Metoda 1:

- scoate somonul din congelator cu aproximativ 12 ore inainte de preparare. Pentru mai mult de 500 grame de somon, scoate-l din frigider cu 24 de ore inainte;

- indeparteaza stratul exterior al ambalajului;

- pune somonul in frigider intr-un vas. Temperatura din frigider trebuie sa fie cuprinsa intre 1,5 si 4,5 grade Celsius, astfel incat sa nu se dezvolte microorganisme.

- scoate somonul dezghetat din frigider si prepara-l imediat.

Cum sa decongelezi somonul. Metoda 2:

- scoate somonul din congelator;

- da la o parte primul strat de ambalaj, dar asigura-te ca ramane invelit in ambalajul de langa piele. Asa vei impiedica pestele sa raspandeasca bacterii in bucatarie;

- pune pestele intr-un castron si toarna apa rece peste el, astfel incat sa fie scufundat complet;

- pune vasul in chiuveta;

- inlocuieste apa la jumatate de ora, pana observi ca e dezghetat complet;

- gateste somonul imediat dupa dezghetare.

Cum sa decongelezi somonul. Metoda 3:

- scoate somonul din congelator si indeparteaza total ambaalajul;

- intr-un vas yena, aseaza un strat de prosoape de bucatarie, iar peste pune pestele.

- acopera pestele cu alt rand de prosoape de bucatarie;

- introdu vasul in cuptorul cu microunde si foloseste programul de dezghetare(4-5 minute);

- scoate pestele din cuptor, intoarce-l pe partea cealalta si introdu-l iar pe modul dezghetare;

- scoate pestele din cuptor si mai lasa-l inca 5 minute sa stea la temperatura camerei;

- prepara peste imediat dupa aceasta perioada;

Atentie! Dezghetarea somonului la cuptorul cu microunde nu este metoda de dorit! Carnea nu se dezgheata in mod egal si se poate deteriora si chiar usca, la preparare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu...
Multa lume se intreaba ce peste sa aleaga dintre cel salbatic si cel de crescatorie. In timp...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare