Ingrediente:
- 500 grame de faina pentru pizza;
- 250 mililitri de apa calduta;
- 20 grame de drojdie proaspata/6 g drojdie uscata;
- 2 linguri de ulei de masline;
- o lingurita rasa de zahar;
- 2 lingurite pline de sare;
- 200 grame de boabe de porumb;
- 125 mililitri de smantana densa pentru gatit;
- 150 grame de mozzarella din lapte de bivolita/vaca;
- 100 grame de prosciutto cotto/sunca Praga;
- o jumatate de lingurita de ulei de masline +o jumatate de lingurita de pesmet (pentru tapetat tava).
Mod de preparare:
- pune drojdia intr-un pahar, adauga zaharul si amesteca pana cand se lichefiaza.
- adauga 2 linguri de apa calda si 2 linguri rase de faina (din cantitatea toatala de faina) si amesteca bine.
- acopera paharul cu folie de plastic alimentara si lasa-l intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pentru aproximativ un sfert de ora.
- pune faina intr-un vas, adauga drojdia in centrul fainii, uleiul de masline si apa usor calduta. Framanta pana cand aluatul capata consistenta. Adauga sarea.
- framanta pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana ( 15 -20 minute).
- pune aluatul intr-un vas uns cu ulei, acopera-l cu folie de plastic alimentara si lasa-l sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
- rastoarna aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu faina si imparte-l in patru bucati egale. Intinde fiecare bucata de aluat ( cu mana, nu cu facaletul) intr-o foaie rotunda, de aproximativ 7 milimetri grosime.
- pune pizza in tava tapetata cu ulei de masline si pesmet. Unge uniform suprafata pizzei cu smantana, apoi adauga cubuletele de prosciutto cotto si boabele de porumb bine scurse.
- baga pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe treapta a doua de sus in jos, pentru 7 minute.
- dupa aceasta perioda de timp. deschide usa cuptorului si, foarte rapid, adauga mozzarella taiata cuburi, pe intreaga suprafata a pizzei.
- mai coci pizza inca 5-6 minute si gata!
Serveste pizza calda! Pofta buna!