Cum sa faci PIZZA cu PORUMB

Cum sa faci PIZZA cu PORUMB

Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o gasesti, insa, intr-o pizzerie italiana, ea va purta numele de Pizza Mimosa. Si asta pentru ca seamana cu Torta Mimosa, un tort umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.

Ingrediente:

- 500 grame de faina pentru pizza;

- 250  mililitri de apa calduta;

- 20 grame de drojdie proaspata/6 g drojdie uscata;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o lingurita rasa de zahar;

- 2 lingurite pline de sare;

- 200 grame de boabe de porumb;

- 125 mililitri de smantana densa pentru gatit;

- 150 grame de mozzarella din lapte de bivolita/vaca;

- 100 grame de prosciutto cotto/sunca Praga;

- o jumatate de lingurita de ulei de masline +o jumatate de lingurita de pesmet (pentru tapetat tava).

Mod de preparare:

- pune drojdia intr-un pahar, adauga zaharul si amesteca pana cand se lichefiaza.

- adauga 2 linguri de apa calda si 2 linguri rase de faina (din cantitatea toatala de faina) si amesteca bine.

- acopera paharul cu folie de plastic alimentara si lasa-l intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pentru aproximativ un sfert de ora.

- pune faina intr-un vas, adauga drojdia in centrul fainii, uleiul de masline si apa usor calduta. Framanta pana cand aluatul capata consistenta. Adauga sarea.

- framanta pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana ( 15 -20 minute).

- pune aluatul intr-un vas  uns cu ulei, acopera-l cu folie de plastic alimentara si lasa-l sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.

- rastoarna aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu faina si imparte-l in patru bucati egale. Intinde fiecare bucata de aluat ( cu mana, nu cu facaletul) intr-o foaie rotunda, de aproximativ 7 milimetri grosime.

- pune pizza in tava tapetata cu ulei de masline si pesmet. Unge uniform suprafata pizzei cu smantana, apoi adauga cubuletele de prosciutto cotto si boabele de porumb bine scurse.

- baga pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe treapta a doua de sus in jos, pentru 7 minute.

- dupa aceasta perioda de timp. deschide usa cuptorului si, foarte rapid, adauga mozzarella taiata cuburi, pe intreaga suprafata a pizzei.

- mai coci pizza inca 5-6 minute si gata!

Serveste pizza calda! Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza in forma de inima este meniul ideal pentru o cina de Valentine’s Day sau pentru a-i...
Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in afara Turciei, este un preparat pe baza de...
Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu...