Cum se scrie o poezie de dragoste

Cum se scrie o poezie de dragoste

O poezie de dragoste sincera si bine gandita poate constitui calea cea mai usoara de a castiga inima persoanei iubite. Nu trebuie sa fiti poeti talentati pentru a scrie o poezie frumoasa de dragoste.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Nu va temeti sa va puneti sentimentele pe tava in fata persoanei iubite si sa fiti vulnerabili. Spuneti-i adevarul, deoarece o poezie de dragoste e cu atat mai verosimila, cu cat va deschideti mai mult sufletul.

Luati calea aminitirilor. Descrieti-va sentimentele fata de persoana iubita, ce ati simtiti cand ati vazut-o prima data, cand v-ati indragostit, ce planuri aveti de viitor si orice altceva va trece prin minte. Nu va opriti pentru a analiza ce ati scris, ci continuati sa asterneti pe hartie tot ce va trece prin minte. Scrieti 2-3 pagini, pentru a avea inspiratie atunci cand veti compune poezia.

Extrageti ideile care va plac, din paginile scrise anterior si scrieti-le pe o pagina separata, punandu-le in ordine, pentru a fi logice. Jucati-va cu fragmentele, combinandu-le in propozitii, formand idei, pana cand aveti un paragraf coerent.

Incercati sa nu folositi superlativul in exces.  Evitati cuvinte precum „ foarte” si „ cea/ cel mai”. In loc de „Esti foarte frumoasa” puteti spune „ Esti superba” , etc. De asemenea, limitati numarul de adjective in descrierea persoanei iubite, pentru a nu parea ca va straduiti prea tare. Nu folositi clisee, ci exprimati-va sentimentele, folosind un limbaj familiar.

Folositi o metafora, pentru a va exprima sentimentele pentru persoana iubita, intr-un mod original, si pentru a da o nota de unicitate poeziei.

Cititi poezia cu voce tare. Incercati sa gasiti frazele sau cuvintele care va nemultumesc si fiti atenti la pauzele mai lungi de jumatate de secunda, in citire. Puneti un mic semn (stea sau asterix) intre acele cuvinte.

Rescrieti paragraful, eliminand cuvintele dupa care ati pus semn.  S-ar putea ca poezia nu sa aiba rima, insa nu toate poeziile trebuie sa aiba neaparat asa ceva. De fapt, poeziile fara rima pot fi cele mai emotionante.

Jucati-va cu propozitiile si cu cuvintele, pana cand sunteti multumiti de rezultat.

Pentru a va impresiona si mai mult persoana iubita, puteti scrie poezia pe computer, folosind un font romantic sau puteti sa o scrieti de mana, pe o hartie speciala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Comunicarea cu semenii nu este atat de simpla pe cat poate parea. Uneori, punem intrebari pe care...
Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi...
Romantismul si relatiile intime sunt elemente esentiale, care contribuie la succesul unei relatii de durata. Iata cum...