Barbatii cu cicatrice faciale sunt mai atragatori pentru femei. Studiu

Barbatii cu cicatrice faciale sunt mai atragatori pentru femei. Studiu

Atractia umana nu e o stiinta exacta. Adica, nu stim exact ceea ce ne atrage la altcineva. Exista doar anumite tipare, precum simtul umorului, nivelul de incredere sau pur si simplu aspectul fizic. Din sfera celui din urma tipar, cand vine vorba de fata cuiva, femeile sunt atrase de anumite trasaturi, inclusiv cicatricele! De ce? Raspundem in cele ce urmeaza.

Barbatii cu cicatrice faciale sunt mai atragatori pentru femei. Iata de ce:

Semn de forta si de curaj. Mult timp s-a presupus ca, in culturile occidentale, cicatricele erau o trasatura faciala lipsita de atractie, in timp ce in culturile non-occidentale acestea erau percepute ca un semn de maturitate si curaj. Totusi, intr-un studiu din 2009, publicat in volumul Personalitate si diferente individuale de catre psihologii britanici Burriss , Rowland si Little, se precizeaza faptul ca femeile occidentale considera atractive cicatricile faciale usoare ale barbatilor. Se pare ca aceste semne sunt asociate de catre sexul frumos cu puterea si sanatatea. De fapt, ideea ca smenele de pe fata sunt semn de vitejie este o viziune impartasita de tribul Yanomami din Brazilia si Venezuela. Membrii tribului folosesc vopseaua pentru a accentua cicatricele care rezulta din luptele ritualizate menite sa testeze rezistenta unui barbat.

Mai potriviti pentru aventuri. Barbatii cu cicatrice le pot ademeni mai usor pe femei! Ei par mai duri, mai masculini, creand senzatia ca isi pot asuma riscuri. Cu toate acestea, arata acelasi studiu, durii sunt doriti ca parteneri de aventura, in mare masura. Pentru casatorie, majoritatea femeilor prefera barbatii fara semne pe fata, deoarece sunt considerati mai blanzi si mai grijulii!

Cicatricea, etalon pentru barbatii duri din filmele de succes. Analizand din alt unghi, trebuie sa ne amintim ca televizorul a creat imaginea baiatului rau, atractic si romantic. Cu aceste calitati, practic pericolul e doar un fior pentru reprezentantele sexului frumos. De exemplu, in Arma Mortala 3( Lethal Weapon 3) , cand personajul lui Rene Russo ii ofera tratament medical unui Mel Gibson ranit , rezultatul este atat isteric, cat si intrigant. Sa nu uitam nici de celebra scena din Falci(Jaws) , in care capitanul nebun, interpretat de Robert Shaw , si oceanograful interpretat de Richard Dreyfus , incep sa-si compare cu mandrie cicatricele provocate de rechin. Ce sa mai vorbim despre serialele in voga cu eroi din vechime, precum Vikingii sau Urzeala Tronurilor! Barbatii puternici cu cicatrice sunt eroii multora dintre noi!

Citeste si: Cum sa fii o PERSOANA ATRAGATOARE. Invata cele 5 tipuri de FLIRT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ce stim despre barbati? Sunt simpli, grijulii, chipesi, fara sa se ingrijeasca neaparat excesiv, microbisti, in mare...
Telina este un aliment foarte sanatos, indiferent in ce stare este consumata, atat pentru barbati, cat si...
Era tehnologiei moderne are avantajele si dezavantajele sale. Azi comunicam mai mult online, ceea ce inseamna ca...