Cum reactioneaza ORGANISMUL dupa o DESPARTIRE

Cum reactioneaza ORGANISMUL dupa o DESPARTIRE

Despartirile sunt dificile pentru orice om, fie ca acesta recunoaste sau nu. Emotiile tale sunt violente, dupa un astfel de episod nedorit. Daca adaugi si stresul, poti fi sigur ca intreaga situatie are un impact negativ asupra corpului tau.

Iata ce se intampla co organismul unui om, dupa ce incheie o relatie de iubire:

1. Anxietate si insomnie. Oamenii sunt programati sa aiba nevoie de contact uman. Cand pierzi acest contact cu persoana iubita, durerea se simte. Nevoia de atingere este exacerbata, iar asta provoaca anxietate. Mai multe studii au aratat ca durerea dupa o despartire activeaza aceeasi parte a creierului care este stimulata de dependenta de cocaina!

2. Dureri in zona pieptului. Tot oamenii de stiinta au descoperit ca, dupa o relatie esuata, oamenii primesc semnale nervoase asociate cu durerea fizica reala. Pe masura ce durerea se dezvolta in creierul nostru, aceste semnale se transforma intr-un adevarat disconfort: durere in piept sau intepaturi in zona inimii.

Inima nu mai functioneaza la fel de bine dupa o despartire de persoana iubita. Daca cel/cea care a iesit din relatie are vechi probleme cardiace, risca sa nu faca fata situatiei, nivelului de stres. Alte posibile afectiuni provocate de o ruptura sentimentala pot fi aritmia sau atacul de cord.

3. Probleme ale pielii. Pe langa faptul ca, in timpul depresiei, o persoana se ingrijeste mai putin, starea pielii se inrautateste din cauza hormonilor de stres. Acest lucru poate duce la aparitia acneei si chiar la caderea parului.

4. Dureri de muschi. Intr-o perioada de depresie, oamenii sunt mai predispusi la diverse accidente decat in mod obisnuit. De asemenea, din cauza stresului, pot aparea spasme musculare. Muschii se vor contracta, provocand dureri in diferite parti ale corpului.

5. Pierderea poftei de mancare sau cresterea in greutate. Dupa o despartire, multi oameni au probleme cu apetitul. Pe termen lung, insa, o despartire duce, adesea, la un exces de greutate. Din cauza stresului, celulele devin mai putin sensibile la insulina, iar corpul incepe sa o secrete mai mult, accelerand acumularea de grasime. Ingrasarea poate fi, de asemenea, asociata cu insomnie si sedentarism. In cele din urma, stresul perturba tractul gastro-intestinal, iar acest fenomen provoaca dureri abdominale si diaree.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata de cuplu ar fi mai putin dificila, daca am avea o agenda cu raspunsuri pentru orice...
Relatiile sunt greu de gestionat, mai ales odata cu trecerea timpului. Se spune ca perioada critica in...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...