Cum sa alegi IUBITUL. 8 lucruri pe care un barbat matur nu le face niciodata

Cum sa alegi IUBITUL. 8 lucruri pe care un barbat matur nu le face niciodata

Te-ai intrebat vreodata cand se maturizeaza cu adevarat un barbat si ce inseamna asta? Nu exista o regula de varsta! Unii devin adulti la 15 sau 16 ani, in timp ce altii raman copii, chiar si dupa 40 ani.

Cum varsta nu este un criteriu real al maturizarii, asa cum gresit cred unii, am decis sa iti prezentam, astazi, 8 caracteristici care-i deosebesc, din punct de vedere emotional, pe barbatii maturi de cei care inca mai copilaresc.

1. Nu cauta defecte fizice. De ce nu te vopsesti blonda? sau Draga, as vrea sa mai slabesti putin! - doar doua exemple de comportament imatur la barbat! Un om care iubeste cu adevarat nu va vorbi niciodata despre aspectul tau in acest mod. Procedand astfel, vrea sa para de ajutor. In realitate, doar incearca sa iti slabeasca stima de sine pentru a se asigura ca nu vei indrazni sa il parasesti. Un barbat matur nu se va injosi aducand critici de dragul propriului ego.

2. Nu-ti violeaza spatiul intim. Daca aveti o relatie sanatoasa, nu trebuie sa ascundeti nimic unul de altul. Asta nu inseamna, insa, ca partenerul tau poate sa te verifice prin buzunare sau sa iti citeasca mesajele din telefon! Procedand astfel, demonstreaza nesiguranta de sine si o lipsa crasa de respect la adresa ta.

3. Nu fuge de situatiile dificile. Un barbat matur stie cand trebuie sa confrunte o situatie si cand sa evite lupta; va cauta sa rezolve problemele, fie ele personale, de familie sau de serviciu, fara a provoca conflicte inutile.

4. Nu considera ca expunerea emotiilor sale reprezinta o slabiciune. A fi barbat nu inseamna a fi lipsit de emotie, ca o stanca! Un om intelept nu se va teme sa arate tandrete, romantism, senzualitate. Emotiile sunt caracteristice tuturor oamenilor sanatosi! Mai mult, pe baza unui comportament cald se construiesc relatiile durabile.

5. Nu se gandeste doar la azi. Un barbat cu minte de copil va actiona mai mereu instinctual. Spre exemplu, va cheltui ultimii banuti pe o cina pompoasa, negandindu-se la consecinte. Un astfel de barbat nu are capacitatea de a dezvolta planuri pe termen lung, deci nu este inca de dorit intr-o relatie serioasa. Sigur, a fi echilibrat, cumpatat nu inseamna sa devii plictisitor si lipsit de spontaneitate! Pur si simplu, nu trebuie sa traiesti doar cu gandul la ziua de azi!

6. Nu te marginalizeaza in fata prietenilor sai. Toti barbatii ies cu prietenii, din cand in cand. Nu e anormal! Insa nu e deloc firesc sa te puna pe planul doi in relatia cu ei! Un barbat imatur are tendinta sa ignore opinia iubitei si sa acorde atentie doar grupului de prieteni. Asta inseamna ca inca mai copilareste si n-are nevoie de o relatie!

7. Are o relatie sanatoasa cu mama lui. Un barbat isi face intotdeauna timp pentru parintii sai, chiar si in situatia in care nu are o relatie extraordinara cu acestia. El intelege ca trebuie sa aiba grija de cei care l-au crescut. Atentie! Aici e vorba de o linie subtire. Invata sa faci diferenta intre dragostea pentru parinti si obiceiul de a te lasa controlat de acestia, doar pentru ca te simti dator! Un barbat matur se imparte cu succes intre familia de baza(mama, tata) si noua lui familie(iubita.sotie, copil)!

8. Te respecta si niciodata nu te raneste. Vorbim atat de abuzul fizic, cat si de cel psihologic. Daca te confrunti cu orice fel de violenta la domiciliu, atunci iesi imediat din relatie! Un barbat care abuzeaza sistematic o femeie n-are nicio scuza! Poate fi considerat, mai degraba, un om cu probleme psihice.

Sfat. Modul in care un barbat isi trateaza iubita nu depinde doar de educatia , de personalitatea lui. Comportamentul sexului frumos este la fel de important! O relatie sanatoasa se construieste in doi, asa ca si femeile trebuie sa evite greselile pentru a trai in armonie cu partenerii lor!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai iesit cu un tip, te-ai distrat grozav si vrei sa-l vezi din nou? Speri ca se...
Iubirea este esentiala in cuplu. Fara ea, se instaleaza, mai devreme sau mai tarziu, nefericirea, iar relatia...
Ai probleme in relatie? Ai vrea sa stii ce trebuie schimbat pentru ca in cuplul tau sa...