Cum sa arati ca-ti pasa de sentimentele unei persoane

Cum sa arati ca-ti pasa de sentimentele unei persoane

Consideratia fata de sentimentele celor din jur ajuta la rezolvarea conflictelor si la intarirea relatiilor interpersonale.

Iata cum puteti arata ca va pasa de sentimentele unei persoane:

Ascultati cu atentie ce va spun cei din jur, fara a le raspunde, a le da sfaturi sau a va da cu pararea pe loc. Empatizati mai intai cu persoana care isi deschide sufletul in fata voastra, deoarece doreste sa fie ascultata si inteleasa.

Consideratia fata de sentimentele cuiva nu va obliga sa mintiti sau sa fiti de acord cu persoana respectiva. O puteti aproba chiar daca nu impartasiti aceleasi conceptii.

Nu incercati sa faceti persoana in cauza sa se simta mai bine, ci pur si simplu fiti alaturi de ea si respectati-i sentimentele.

Nu incercati sa convingeti persoana respectiva ca sentimentele negative nu exista de fapt.

Evitati sa judecati persoana care isi pune sufletul pe tava inaintea voastra sau sa o judecati in functie de emotiile care o incearca, deoarece aceasta nu va mai avea incredere in voi si nu va va mai vorbi.

A fi alaturi de o persoana, cand aceasta are mai mare nevoie de sprijin este cea mai simpla forma de a-i arata ca va pasa de sentimentele sale. Tineti-o de mana, mangaiati-o pe spate, spunti-i ca ii veti fi mereu alaturi si aprobati-o verbal si prin mimica.

Incercati sa va puneti in locul persoanei in cauza, pentru a vedea situatia din perspectiva ei si pentru a-i putea intelege sentimentele.

Aratati-va empatia si simpatia fata de persoana care isi spune oful, impartasindu-i din experienta personala, pentru a-i arata ca o intelegeti pe deplin.

Folositi limbajul non-verbal pentru a-i arata persoanei respective ca o ascultati. Faceti in permanenta contact vizual cu ea, pentru a-i aratat ca sunteti atenti si prezenti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iubirea neimpartasita este un sentiment unilateral, extrem de dureros, pentru persoana care il nutreste. Iata cum puteti...
Comunicarea cu semenii nu este atat de simpla pe cat poate parea. Uneori, punem intrebari pe care...
Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi...