Cum sa faci fata iubirii neimpartasite

 Cum sa faci fata iubirii neimpartasite

Iubirea neimpartasita este un sentiment unilateral, extrem de dureros, pentru persoana care il nutreste. Iata cum puteti face fata acestui tip de iubire:

1. Daca iubiti pe cineva fara ca acea persoana sa va impartaseasca sentimentele

Incercati sa constientizati faptul ca iubirea nu e o decizie constienta, astfel daca iubiti pe cineva si persoana respectiva nu are aceleasi sentimente, nu trebuie sa va simtiti tradati, deoarece nu o face in mod voluntar, pentru a va rani.

Trebuie sa stiti ca nu aveti nevoie de o anumita persoana pentru a fi fericiti si ca tocmai aceasta disperare poate indepartasi mai mult persoana iubita, care nu simte acelasi lucru.

Distantati-va de persoana care nu va impartaseste sentimentele, deoarece o relatie de orice fel cu aceasta nu este sanatoasa. Incercati sa nu pastrati legatura si acordati-va un timp de gandire, pentru a va analiza propriile sentimente si a lua ce mai buna decizie.

Bucurati-va de statutul de persoana singura, fara obligatii, deoarece nu trebuie sa va simtiti vinovavi ca ati pierdut ceva ce nu ati avut niciodata.

Daca doriti sa ramaneti prieteni cu persoana respectiva, lasati la o parte sentimentele si comportati-va ca si cu orice alt prieten.

Daca nu puteti sterge cu buretele sentimentele, incercati sa iubiti persoana in cauza neconditionat, bucurandu-va de fericirea acesteia si dorindu-i numai bine.

2. Daca cineva va iubeste fara ca sentimentul sa fie reciproc

Nu uitati ca nu e o decizie constienta din partea persoanei respective, ca nu incearca sa va faceti sa va simtiti prost si ca probabil persoana in cauza se simte si mai penibil.

Ganditi-va daca nu cumva respingeti persoana careva va iubeste, datorita unor experiente de viata anterioare, care v-au lasat un gust amar.

Daca in urma acestei analize sunteti siguri ca nu iubiti persoana respectiva, explicati-i clar acest lucru, fara a trage de timp, pentru a-i scurta suferinta.

Daca persoana care va iubeste si ale carei sentimente nu le impartasiti nu doreste sa renunte la ideea de a va cuceri, incetati orice contact si incheiati prietenia, pentru a va proteja de insistentele acesteia si pentru a-i arata ca nu sunteti interesati de o relatie romantica.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consideratia fata de sentimentele celor din jur ajuta la rezolvarea conflictelor si la intarirea relatiilor interpersonale. Iata...
Relatiile sunt foarte importante pentru evolutia noastra socio-umana. Daca esti iubit/a si oferi iubire, viata ta va...
O relatie sanatoasa se bazeaza pe incredere. Din pacate, unii oameni nu pot trai fara sa-si insele...