Cum sa-ti invingi timiditatea

Cum sa-ti invingi timiditatea

Timiditatea poate fi greu de invins, mai ales daca este o trasatura fundamentala a personalitatii unei persoane. Iata cateva sfaturi in acest sens:  

Ganditi-va ce va face sa fiti timizi in preajma altora. In general, oamenii sunt timizi cand se afla intr-un grup si nu cunosc pe nimeni sau atunci cand sunt nesiguri de aspectul lor fizic. Important este sa va iubiti pe voi insiva, pentru a prinde curaj in jurul altor persoane.

Mergeti la cursuri de actorie pentru incepatori. Aceasta activitate poate parea infricosatoare pentru persoanele timide, insa odata trecuti de primul curs, veti constata ca va puteti simti bine in compania altora si ca puteti invata lucruri noi si interesante, cum ar fi sa fiti spontani in public.

Faceti munca de voluntariat, pentru a parasi zona de confort si pentru a intra in contact cu persoane necunoscute, cu care puteti avea multe lucruri in comun. In acest fel veti putea invata sa socializati cu alti oameni si veti putea sa ii ajutati pe nevoiasi.

Zambiti-le strainilor, pe strada sau la locul de munca, deoarece acest lucru va va ajuta sa va intariti stima de sine. Nu va faceti griji ca nu vi se va raspunde cu un zambet sau ca puteti parea ridicoli, continuati sa faceti acest lucru in fiecare zi si veti invata cum sa vorbiti cu alte persoane.

Iesiti in oras cu prietenii, pentru a putea socializa cu diferite tipuri de persoane, lucru ce va va ajuta sa va invingeti timiditatea.
Cel mai important lucru de stiut este faptul ca desi nu va veti putea invinge timiditatea peste noapte, veti reusi, in timp, sa va constuiti increderea in sine si veti fi capabili sa socializati cu oricine, in orice circumstanta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Timiditatea sau neincrederea in sine descrie sentimentul de teama, lipsa de incredere sau jena, fata de cei...
Singuratatea nu este neaparat un lucru negativ, deoarece puteti profita de aceasta etapa a vietii, pentru a...
Anxietatea este o reactie normala, pe care oamenii o resimt, atunci cand se simt amenintati sau in...