Iubesti un barbat insurat? Iata ce trebuie sa faci in aceasta situatie

Iubesti un barbat insurat? Iata ce trebuie sa faci in aceasta situatie

Dragostea e complicata. Te poti indragosti de omul potrivit sau iti poate intra la inima o persoana luata, aflata intr-o relatie. Daca te indragostesti de un barbat casatorit, ideal ar fi sa reprimi sentimentul si sa mergi mai departe. Daca nu poti sau crezi ca barbatul in cauza poate deveni exclusiv al tau, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos. Sigur, nu exista puncte fixe in iubire, dar anumite comportamente te vor ajuta sa intelegi ce se intampla cu acea relatie si cum sa actionezi.

Multe studii arata ca femeile se indragostesc de barbatii aflati intr-o relatie din cauza nivelului scazut al stimei de sine. Indiferent, insa, de motivul pentru care ajungi intr-o astfel de situatie, trebuie sa inveti sa te descurci. Altfel, risti sa devii total nefericita, sa-ti anulezi personalitatea si sa traiesti o depresie care-ti va transforma viata intr-un calvar. De aceea trebuie sa gestionezi relatia cu barbatul insurat de care esti indragostita. Pasii de mai jos te vor ajuta in luarea celor mai bune decizii:

1. Gasesete un confident. Cand iubesti un barbat luat de o alta femeie, emotiile tale vor fi mai mereu contradictorii. Te poti simti in al noualea cer, pentru ca peste 5 minute sa te simti trista, abatuta. Vei trece mai usor peste astfel de momente, daca ai in preajma un prieten care sa te asculte, sa te inteleaga.

2. Intelege situatia si vei face fata geloziei. Un barbat casatorit se va gandi intotdeauna si la familia sa(sotie, copii, daca e cazul). Vei simti invidie, gelozie, nedreptate. Incearca sa reprimi aceste trairi. O poti face mai usor, apeland la cele 5 simturi. Asa te vei putea concentra pe ceea ce se intampla in jurul tau, nu departe, in casa familiei celui pe care il iubesti. Bucura-te de ceea ce vezi(un rasarit), de ceea ce auzi(muzica preferata), de ceea ce mirosi, simti si gusti(mancarea preferata).

3. Renunta la a concura cu sotia/partenera sa. Dorinta de a fi superioara partenerei sale este fireasca, dar nociva. Daca ii vei forta mana barbatului casatorit, e posibil sa renunte rapid la relatie. Ai rabdare. Subiectul complicat are nevoie de timp. Incearca sa fii tu, nu o proiectie a sotiei sale! Daca este dat sa fiti impreuna, te va iubi pentru ceea ce esti! Nu posta fotografii cu voi doi pe retelele de socializare decat daca ai acordul lui. Nu-l intreba ce face sotia. Il vei pune intr-o situatie pe care nu si-o doreste!

4. Iarta-te pentru relatia complicata. Sentimentul de vina, in aceasta situatie, este normal. Insa nu trebuie sa il amplifici. Nu esti singura femeie care iubeste un barbat aflat intr-o relatie. Mai mult, adu-ti aminte ca dragostea nu e matematica. Trebuie doar sa constientizezi ca vrei dragoste si fericire, ca orice femeie normala.

5. Spune-i ce simti. E posibil ca barbatul respectiv sa conoteze relatia strict ca pe o aventura. Spune-i ca il iubesti. Arata-i ca il iubesti. Va trebui sa ia o decizie. Iti vei da seama, curand, daca te iubeste sau doar s-a bucurat de prezenta ta...

6. Mergi la psiholog. Situatiile de acest gen pot provoca depresie. Daca simti ca nu mai poti gestiona relatia, mergi la psiholog. Te poate ajuta sa iei decizia corecta.

7. Fii discreta. Cand ai o aventura cu un barbat casatorit, este important sa fii discreta, astfel incat sa nu ranesti si sentimentele altor oameni. Stabiliti impreuna barierele, dar si lucrurile permise. Alegeti, spre exemplu, un loc public de intalnire in care sunteti convinsi ca nu va veni si sotia lui…

8. Nu fi la cheremul sau! El pune familia pe primul plan, iar tu ramai cu restul timpului. Din aceasta cauza, iti va cere, frecvent, sa te intalnesti cu el pe nepregatite. Daca ai deja alte planuri, refuza-l. Va intelege ca esti o femeie valoroasa, nu gaica de la haina sa.

9. Prezinta-i planurile. Planurile despre viitorul pe care il doresti cu el trebuie impartasite cu tact. Nu toate odata, nu grabit, nu pe ton de cearta, nu imperativ, nu la o saptamana de la inceputul relatiei. Lucrurile vor evolua firesc, daca te iubeste. Spre exemplu, va veni la ziua ta de nastere sau va incerca sa propuna planuri. Prinde momentul sa ii spui ca ai dori ca el sa divorteze de cealalta si sa ramai doar tu in viata sa. Practic, ii poti prezenta viitorul , asa cum il vezi, intr-o discutie calma, dar prompta, prin care sa-l faci sa inteleaga clar ce asteptari ai de la el.

10. Gandeste-te la despartire. Daca barbatul pe care il iubesti refuza sa ia in calcul planurile comune, inseamna ca nu e dispus sa renunte la familie. Ideal ar fi sa-i spui Adio! si sa cauti omul potrivit. Daca nu te poti rupe, forteaza-l sa ia o decizie! Te va parasi sau va ramane doar cu tine, destul de repede!

11. Nu te amesteca in familia sa. Decizia referitoare la sotia sa nu iti apartine. Nu te intalni cu ea pentru a-i spune adevarul. O vei face sa sufere, iar tu nu vei avea nicio garantie ca barbatul iubit va ramane cu tine. Din contra, sotia va tinde sa ii ia apararea, iar el va alege sa ramana...cu ea.

12. Contureaza-ti viitorul. E bine sa faci o schita a viitorului. Ce ai vrea sa faci? Ce asteptari ai de la tine? Esti fericita cu jumatatile de masura? Nu cumva meriti totul? Daca in proiectia viitorului el devine o umbra deranjanta , desparte-te si cauta sa-ti atingi idealurile.

13. Invata sa traiesti. Cum spuneam si mai sus, nu juca dupa cum dicteaza el, ci dupa cum doresti. Daca nu e disponibil, nu sta in casa sa-l astepti, suspinand. Fii activa! Hobby-urile te vor ajuta. Mergi la sala, alearga, iesi cu prietenii, mergi la film etc. Orice actiune pozitiva iti va creste nivelul de serotonina si vei fi capabila sa iesi din situatiile dificile.

14. Iesi la intalnire cu alti barbati. Sigur, nu te sfatuim sa ai mai multe aventuri in acelasi timp. Spunem doar ca ar fi bine sa incerci si o alta relatie. Poate ca barbatul insurat din viata ta nu te merita. Poate crezi ca il iubesti, cand, de fapt, nu e asa. Da-ti sansa de a evolua, de a fi fericita!

15. Desparte-te, cand totul devine insuportabil. Daca relatia cu barbatul casatorit iti aduce mai multa suferinta decat fericire, e cazul sa spui pas! Cum zicem noi, romanii, nu s-au terminat barbatii de pe lumea asta! Incearca sa ridici nivelul stimei de sine si mergi mai departe!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Anumite relatii nu sunt facute sa reziste, iar acestea includ aventurile cu barbati insurati. Indiferent de cat...
Iubitul tau e calm, chiar si cand alti barbati iti fac avansuri? Ar putea fi o problema?...
Gelozia e boala grea, spune, pe buna dreptate, o vorba din popor! Ea isi face aparitia in...