Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.
Pentru reteta de pirosti nedospite, umplutura poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.
Ingrediente:
- 500 grame faina,
- 2 linguri de untura,
- 2 oua,
- o lingurita rasa de sare,
- 25 grame unt sau untura sleita.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intr-un vas si se opareste cu doua linguri de untura clocotita.
Se amesteca pana ce faina a cuprins toata untura.
Se pune peste faina de pe masa, se adauga ouale, sarea si atat lapte caldut, cat se cere la framantat pentru a se obtine un aluat potrivit de tare.
Se framanta aluatul bine, apoi se imparte in trei bucati si fiecare se intinde separat, cat se poate de subtire.
Se unge prima foaie cu untura sleita, se asaza deasupra a doua foaie, se unge si aceasta, iar deasupra se pune ultima foaie.
Se impatureste in patru, se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la rece.
Se taie forme rotunde de marimea unui pahar, se pune umplutura, se indoaie in doua, strangand bine marginile intre degete, astfel incat muchia sa ramana deasupra, iar cele doua capete se intorc dedesubt.
Se lasa sa creasca pe un servet presarat cu faina si se coc apoi la cuptor, la foc iute.
Mod de servire:
Pirostile sunt bune atat calde, cat si reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.